Mıknatıs – Neodyum Mıknatıs | Magneteksan

                                                                              TÜRKİYE’NİN MIKNATIS MERKEZİNE HOŞGELDİNİZ.

Mıknatıs Neleri Çekmez?

mıknatıs neleri çekmez

Mıknatıs Hangi Maddeleri Çekmez

Mıknatısların farklı kutupları ve farklı çeşitleri vardır. Mıknatıs neleri, hangi maddeleri, hangi metalleri çekmez diye düşünüyorsanız açıklayalım. İtme ve çekme kuvveti kendiliğinden oluşan mıknatıslar doğal mıknatıs adını alırken, insan eliyle oluşturulanlar yapay mıknatıs ismini taşımaktadır. Mıknatıs madeni parayı çeker mi sorusu da sıklıkla sorulmaktadır. Mıknatıs maalesef bazı maddeleri çekemez ve madeni para da bunlardan bir tanesidir. Mıknatıs madeni para dışında odun, kömür, taş, kumaş, plastik ve camı da çekemez.

Mıknatısın çekmediği maddeler;

  • Odun
  • Kömür
  • Alüminyum
  • Kumaş
  • Taş
  • Plastik
  • Cam
  • Gümüş
  • Altın
  • Bakır

İlgili:  Mıknatıs altını çeker mi?

Hangi Metalleri Mıknatıs Çekmez

Çoğumuz bütün metallerin çekilebildiğini düşünürüz ama yanlış. Peki mıknatıs hangi metalleri çekmez? Bahsettiğimiz gibi mıknatıs öz kütlesi 2.7 gr/cm³ olan manyetik alan üretimi sağlayan bir maddedir. Bu manyetik üretim bazı meralleri etkilemez bunlar; bakır ve alüminyumdur.

Mıknatıs Demir Parayı Neden Çekmez?

Merak edilen konulardan biri de bu. Mıknatıs parayı çeker mi çekmez mi? Mıknatıs madeni parayı çekmez ama neden çekmez. Çünkü madeni para yani bozuk para yapısında herhangi bir manyetik madde bulundurmuyor. Buna farklı örnek bakır ve alüminyumu vermiştik. Bunlar içerisinde de mıknatısın çekebileceği kadar manyetik özelliği olan madde bulunmuyor. Çünkü madeni para paslanmaz çelik maddeden yapılmıştır ve çeliği de mıknatıs çekmez.

Son Yazılar

manyetizasyon

Manyetizasyon Nedir?

Mıknatısları manyetik yapan şey nedir? Neden tüm malzeme ve maddelerde manyetik alanlar yoktur? Manyetizasyon, yani mıknatıslanma bilindiği üzere manyetik bir momentten kaynaklanmaktadır. Bunun nedeni, atomlardaki

elektromanyetik mıknatıs

Elektromanyetik Mıknatıs Nedir?

Diğer adı elektromıknatıs olan elektromanyetik mıknatıs, manyetik alanın büyüklüğünü ve yönünü kontrol etmek için elektrik akımının şiddeti ve yönünün değiştirilmesiyle ayarlanabilir bir mıknatıs türüdür. Bu

elektromanyetik indüksiyon

Elektromanyetik İndüksiyon Nedir?

Elektromanyetik İndüksiyon, 1831’de Michael Faraday tarafından keşfedilmiş ve James Clerk Maxwell tarafından matematiksel olarak Faraday’ın indüksiyon yasası olarak tanımlanan, değişen manyetik alan nedeniyle voltaj üretimi,

Yeni Ürünler

Gıdaya uygun mıknatıs olan bu ızgara tipi elek paslanmaz yapıdadır. 9500 Gauss gibi yüksek bir güç sunarken Gauss sertifikalıdır.
100 mm çapında deniz mıknatısı, halkalı yapısı ile denize ve kuyuya salınabilir. Maksimum 250 kg güç sunan bu pot mıknatıs yerli üretimdir.
Özel ölçüsü ve neodyum yapısı ile bu elek mıknatıs inanılmaz bir güç sunar. Ürünleriniz arasından en ufak metal tozlarını dahil çeker.
Bizi Ara
Whatsapp
Konum
Facebook