Mıknatıs – Neodyum Mıknatıs | Magneteksan

                                                                              TÜRKİYE’NİN MIKNATIS MERKEZİNE HOŞGELDİNİZ.

Mıknatıs Altını Çeker Mi? Neden Çekmez?

mıknatıs altını çeker mi

Mıknatıs altını çeker mi hakkında merak edilenleri şimdi açıklıyoruz. Özellikle demir, kobalt nikel gibi metaller mıknatıslar tarafından çekilebilir. Ancak altın soy metal grubunda olduğundan mıknatıs tarafından çekilmez.

Bilimsel olarak bir açıklık getirmek gerekirse mıknatısın çektiği maddeler ferromanyetik metaller olarak bilinmektedir. Ancak mıknatısın çekemediği metaller paramanyetik ve diyamanyetik denen metallerdir. Altın da bunların içinden diyamanyetik gruba girdiği için çekici özelliği bulunmaz ve mıknatıslar tarafından çekilmez. Magneteksan Makine ARGE olarak mıknatıslarla ilgili tüm bilgileri sizlere aktarıyoruz ve en ucuz mıknatıs modellerini sizlerle paylaşıyoruz. Aşağıda metallerin manyetik özelliklerini daha iyi kavrayarak da mıknatıs altını çeker mi, altını mıknatıs çeker mi konularını daha iyi kavrayabilirsiniz.

İlgili:  Mıknatıs Neleri Çeker?

Mıknatıs Altını Neden Çekmez

Mıknatısın altını çekmediğini öğrendik. Peki mıknatıs altını neden çekmez işte yanıtı.

  • Diyamanyetik malzemeler

Potasyum, magnezyum, radyum, hidrojen, gümüş, altın, bakır diamanyetik metaller grubuna girer ve mıknatısla çekilmezler.

  • Paramanyetik malzemeler

Alüminyum, silisyum ve hava bu gruba aittir. Bunlar da mıknatıslar tarafından çekilmezler.

  • Ferromanyetik malzemeler

Nikel, demir, kobalt ve alaşımlarını içeren maddeler ferromanyetik maddeler olarak geçer. Bu maddeler mıknatıslar tarafından güçlü bir şekilde çekilebilir. Yani kalıcı olarak mıknatıslanabilme özellikleri bulunur.

  • Ferrimanyetik malzemeler

Bu malzemelerin farklı momentleri bulunur ve atomik mıknatısları birbirine paralel değildir. Yani birbirlerini yok etmezler.

İlgili:  Mıknatıs Neleri Çekmez?

Son Yazılar

manyetizasyon

Manyetizasyon Nedir?

Mıknatısları manyetik yapan şey nedir? Neden tüm malzeme ve maddelerde manyetik alanlar yoktur? Manyetizasyon, yani mıknatıslanma bilindiği üzere manyetik bir momentten kaynaklanmaktadır. Bunun nedeni, atomlardaki

elektromanyetik mıknatıs

Elektromanyetik Mıknatıs Nedir?

Diğer adı elektromıknatıs olan elektromanyetik mıknatıs, manyetik alanın büyüklüğünü ve yönünü kontrol etmek için elektrik akımının şiddeti ve yönünün değiştirilmesiyle ayarlanabilir bir mıknatıs türüdür. Bu

elektromanyetik indüksiyon

Elektromanyetik İndüksiyon Nedir?

Elektromanyetik İndüksiyon, 1831’de Michael Faraday tarafından keşfedilmiş ve James Clerk Maxwell tarafından matematiksel olarak Faraday’ın indüksiyon yasası olarak tanımlanan, değişen manyetik alan nedeniyle voltaj üretimi,

Yeni Ürünler

Gıdaya uygun mıknatıs olan bu ızgara tipi elek paslanmaz yapıdadır. 9500 Gauss gibi yüksek bir güç sunarken Gauss sertifikalıdır.
100 mm çapında deniz mıknatısı, halkalı yapısı ile denize ve kuyuya salınabilir. Maksimum 250 kg güç sunan bu pot mıknatıs yerli üretimdir.
Özel ölçüsü ve neodyum yapısı ile bu elek mıknatıs inanılmaz bir güç sunar. Ürünleriniz arasından en ufak metal tozlarını dahil çeker.
Bizi Ara
Whatsapp
Konum
Facebook